Tarinamme

Mimilii varhaiskasvatus

Helmikuussa 2014 avattiin Lapualle Mimilii Ky:n ryhmäperhepäiväkoti Saarenkankaalla rivitalossa, jossa on pieniä lapsia hoidettu perhepäivähoidossa kymmeniä vuosia. Syksyllä kahdeksan paikkainen ryhmis muutti naapuri-huoneistoon. Kesällä 2014 valmistui uusi rakennus Mimiliin päiväkodiksi osoitteeseen Saarentie 1, joka sai nimekseen Mimilii-Ankkuri. Pieni päiväkotimme Mimilii-Liidokki aloitti toimintansa syksyllä 2014. Liidokki toimi Ilkan alueella. Syksyllä 2016 avasimme Mimilii-Ankkurin laajennusosuuden, johon saimme lisää tilaa lapsille ja huippuvarustellun luomukeittiön. Kaikki talot yhdistyivät näin saman katon alle.

Esiopetus on ostopalveluna kaupungilta ja esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoito on palvelusetelillä. Esikoulu toiminta-aika on klo: 9-13.

Toimintamme painottuu liikuntaan. Lapset voivat opetella erilaisia liikuntataitoja leikin avulla. Lapset haluavat liikkua luonnostaan ja me tarjoamme siihen mahdollisuuden luomalla leikkiympäristön, jossa on mahdollista oppia uusia taitoja. Liikunnan avulla voi oppia esim. sosiaalisia taitoja ja matematiikkaa. Numeroiden oppiminen sujuu leikiten kun se yhdistetään vaikka juoksuleikkiin. Toisen huomioon ottaminen ja auttaminen tulee liikuntaleikeissä kuin itsestään. Teemme Simpsiön maastossa säännöllisesti metsäretkiä ja muualla rakentamattomassa ympäristössä. Hyödynnämme myös lähileikkipuistoja oman ison leikkialuuen ja puutarhan lisäksi. Liikuntapainotteisuus ei suinkaan vie tilaa muilta varhaiskasvatuksen osa-alueilta vaan tarkoittaa sitä, jotta reippailemme ja olemme innokkaita liikkumaan erilaisissa ympäristöissä. Meillä on englannin kielisuihkuttelua päivittäin arjen tilanteissa ja toimintahetkiä enkuksi vähintään kerran viikossa. Luovat taidot kuten musiikki, kädentaidot ja teatterileikit kuuluvat tietenkin viikko-ohjelmaamme.

Ruoka meillä on luomuruokaa niin pitkälle kuin mahdollista. Päivän aloitamme iloisesti luomupuurolla (esim. ruis-, kaura-, manna- tai 4-viljanpuurolla). Lisäksi on tarjolla leipää, kiisseliä tai muuta vaihtelevasti sekä tuorepala. Lounas sisältää aina pääruoan lisäksi salaatin tai muita kasviksia. Ruokajuomana luomumaito, piimä erikoismaito tai vesi. Ruokamme tulee lähiluomutiloilta ja kaupoista. Käytämme Gmo-vapaita lihoja.

Lasten osallisuus on meille tärkeää: toimintamme perustuu siihen, että lapsia kuunnellaan ja jokainen on oma yksilönsä. Teemme vanhempien kanssa yhteistyötä ja jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma. Toimintaamme ohjaa myös Lapuan kaupungin ja valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma. Toimimme myös iänmukaisissa pienryhmissä ja kodinomaisissa tiloissa olemme myös pienet ja isommat paljon yhdessä, jolloin lapset oppivat toinen toisiltaan paljon taitoja. Yhteisöllisyys on avainsana toimintaamme. 


Liikunta toiminnassamme

- Ulko-ja sisäleikeissä
- Arjen siirtymätilanteissa
- Viikottain ohjatuilla liikuntatuokioilla

Vuodenajan ja lasten innostuksen mukaan toimintaamme sisältyy mm.:

- Metsä- ja puistoretket
- Pulkkamäki
- Mimiliin leikkimieliset yleisurheilu- ja hiihtokilpailut
- Liikuntalajien alkeita mm.: luistelua, hiihtoa, jalkapalloa, lentopalloa
- Musiikkiliikunta, satujumppa

Syksyllä viikottaiset luistelut Lapuan jäähallissa kuuluvat ohjelmaamme kunnes hiihtosäät saapuvat. Luistelussa harjoittelemme ensin perusasioita kaatumista, ylösnousua, jarruttamista jne. Taitojen karttuessa jäällä leikimme palloilla, kiekoilla, pehmoleluilla jne. Näihin osallistuminen on kuitenkin vanhempien päätettävissä ja aina on tarjolla vaihtoehtoista toimintaa.

- Toivomme vanhempien hankkivan luistimet ja sukset.
- Leikeissä verkkokauppamme Puky-potkutteluvälineet (potkulaudat, potkupyörät, nelipyöräiset ja polkupyörät) ovat lasten käytössä päivittäin tasapainon kehittäjinä. www.mimilii.fi


Luomuruoka

Päiväkodissamme on pääosin luomuruoka. Luomuruoka on puhdasta ja lisäaineetonta. Hyödynnämme luomutuotantoa niin pitkälle kuin mahdollista. Ruokalistaan kuuluu mm. gmo-vapaat ja lisäaineettomat tuotteet. Mimiliissä on oma kokki, jotta ruoka olisi toivotun mukaista kotiruokaa valmistettuna valmitsemistamme parhaista raaka-aineista.


Varhaiskasvatusmaksu

Maksun suuruus määräytyy samoin tulojen ja perhekoon mukaisesti kuin kaupungin varhaiskasvatuksessa. Lisämaksumme on 1.8.2020 alkaen 20€/kk kokopäivähoidossa 20€/15pvä 20€/10pvä. Esikoululaisilta ei mene lisämaksua. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan palvelusetelihakemuslomakkeella, johon voi liittää tuloselvitykset. Hakemus palautetaan päiväkotiimme ja tuloselvitykset päiväkotiin tai varhaiskasvatustoimistoon. Laskutamme asiakkaalta omavastuuosuuden palvelusetelistä eli normaalin varhaiskasvatusmaksun verran + lisämaksun. Hakemukset saa meiltä tai netistä tulostamalla: Lapuan kaupunki - varhaiskasvatus. Samasta osoitteesta löytyy lisää infoa palvelusetelistä. Ota kuitenkin ensin meihin yhteyttä ja katsotaan tilanne varhaiskasvatuspaikoista. p. 050 33 98 988/Annika annika@mimilii.fi


Luonto

Metsäretkillä voimme seurata luonnonilmiöitä, ihmetellä ja leikkiä Simpsiön metsässä. Lapsen motoriikka, koordinaatiokyky ja tasapaino kehittyvät retkeilyn yhteydessä. Omaan puutarhaan istutamme kasveja kasvamaan ja jännittää mitä niistä tuleekaan.

Englannin kielirikasteisuus

Päiväkotimme arkea rikastuttaa englannin kieli. Enkkua opitaan laulujen, leikkien, lorujen ja fraasien avulla. Minkä tahansa kielen oppiminen auttaa kielten myöhempää oppimista. Laululeikit ja lorut eri kielillä voivat olla hauskoja ja haluamme hyödyntää intoa oppia vieraan kielen sanoja alle kouluikäisenä. Englanninkielisiä toimintahetkiä järjestämme säännöllisesti sekä yhdistämme sitä muuhun toimintaan.

Musiikki

Rohkaisemme lapsia tuottamaan musiikkia. Musiikkihetkiä on säännöllisesti: laulelemme ja soittelemme päivittäin. Meillä on ihan oma lastenohjaaja/artisti, joka laulattaa ja leikittää pienryhmissä lapsia.

Pienillä käsillä

Lapsen omat ideat ja aikuisen antamat mallit saavat aikaan taideteoksia, jotka haluamme asettaa esille lasten ja aikuisten nähtäville. Kun taiteilijoille annetaan aikaa piirreellä ja askarrella pääsee luovuus valloilleen.

Leikiten aamusta iltapäivään

Haluamme antaa leikille tilaa päivän aikana. Tilat ja toiminnan järjestämme niin, jotta pitkäkestoiselle leikille jää aikaa. Ketään ei jätetä yksin ja toisten huomioon ottamista harjoitellaan päivittäin. Leikkien ja tutkimusten kautta opettelemme asioita.

Mediakasvatus ja tekniikka

Medialeikit: Toiminnassamme näkyy lasten itse tekeminen, tutkiminen ja kokeminen leikeissä sekä erilaisten projektien muodossa. Luomme itse esim. valokuvaamalla, tekemällä vaikkapa oman sanomalehden tai rakentelemalla.


Varhaiskasvatuksen aloitus Mimiliissä

Kun paikka on varmistunut:

-Mimiliissä on hyvä tulla tutustumaan 1-2 kertaa.
-Ensimmäinen viikko on hyvä aloittaa pehmeästi varsinkin, jos lapsi on päivähoidossa ensimmäistä kertaa. Tietenkin perheen tilanne huomioon ottaen.


Tietosuoja Mimilii päiväkodissa

Rekisterinpitäjä

Mimilii päiväkodit käsittelee toiminnassaan henkilötietoja asiakassuhteen hoitamiseksi, asiakasviestinnän mahdollistamiseksi, tehtyjen sopimusten toteuttamiseksi. Henkilöasiakkaiden lisäksi Mimiliillä on yhteistyökumppaneita, joiden edustajien henkilötietoja käsitellään osana tätä rekisteriä.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Y-tunnus 2406709-0

Osoite: Saarentie 1, 62100 Lapua ja toimistot: Heinäkuja 1, 62100 Lapua, Ilkanlenkki 7, 62100 Lapua

Sähköpostiositteet: annika@mimilii.fi, marika@mimilii.fi

internetsivu: mimilii-varhaisksvatus.com

Rekisteristä vastaava henkilö: Annika Peurala

Kerätyt tiedot:

Lapsen nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, sisarukset, terveydentila, tukitoimet

Huoltajan nimi, henkilötunnus, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ammatti

Hakemustiedot ja palveluntarve

Asiakasmaksua koskevat ja maksun määräytymiseen liittyvät tiedot

Palveluun liittyvät asiakaskirjaukset ja muut varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen edellyttämät tarpeelliset tiedot

Rekisteröidyn itse tuottama sisältö kuten asiakaspalaute sekä hänen antamansa lisätiedot palveluun liittyen (varahakijat, allergiat jne. )

Tietojen käsittelyn perusteet ja tarkoitukset

Henkilötietojen käsittely perustuu lähtökohtaisesti varhaiskasvatuslainsäädäntöön. Henkilötietoa käsitellään myös hoitosopimussuhteesta johtuvien velvoitteiden täyttämiseksi ja erillistä suostumusta vaativien käsittelytoimien osalta asiakkaan suostumuksen perusteella. Henkilötietoja voidaan käyttää seuraaviin käyttötarkoituksiin:

-Palvelun tuottamiseen tai sopimussuhteen täyttämiseen

-Varhaiskasvatuslainsäädännön asettamien vaatimusten täyttäminen

-Asiakasneuvonta

-Palvelun järjestäminen ja toteuttaminen

-Palveluun liittyvä viestintä ja muistuttaminen

-Asiakaslaskutus

-Päivähoitoon liittyvien tilastotietojen keräys ja analysointi

-Asiakaspalautteen ja asiakastyytyväisyystietojen kerääminen ja käsittely

-Rekisterinylläpitäjän liiketoiminnan kehittäminen ja siihen liittyvä asiakaspalvelun kehittäminen

- Asiakkaan suostumuksella yhteistyötahojen kanssa viestiminen esim. neuvola

Käsittelytehtäviä voidaan ulkoistaa ulkopuolisille luotettaville palveluntarjoajille tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja sen asettamissa rajoissa.

Työntekijöiden henkilötietoja käsitellään siltä osin kun se on pakollista palkanmaksua, työturvallisuutta ja -terveyttä koskien.

Asiakasviestintää ja asiakassuhteen hoitamiseen

Henkilötietoja käytetään Mimiliin ja asiakkaan välisen asiakassuhteen hallintaan ja hoitamiseen, ylläpitämiseen, kehittämiseen ja viestintään mm. lapsen varhaiskasvatussuunnitelma, hoitosopimus.

Säilytysaika:

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan , kuin läinsäädäntö vaatii tai kun ne katsomme tarpeellisiksi.

Henkilötietoja ei siirretä kuin sinne, mihin asiakas on antanut suostumuksen tai se on välttämätöntä esimerkiksi palvelusetelin vuoksi.

Henkilötietojen vastaanottoryhmät:

Varhaiskasvatuksen tiedot ovat salassa pidettäviä. Henkilötietoja luovutetaan vain yksilöidyn tietopyynnön perusteella siihen oikeutetuille viranomaisille varhaiskasvatuslainsäädännön perusteella. Tietoja käsitteleviä henkilöitä koskee vaitiolovelvollisuus, joka jatkuu asiakas- ja hoitosuhteen päätyttyä. Emme luovuta henkilötietojasi Mimiliin ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Mimiliin ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on pakollista:

-Soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi

-Petoksen, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi.

-Mimiliin tai asiakkaidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän tietosuojaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja. Esimerkiksi ostettu erityislastentarhanopettajan palvelu asiakkaan suostumuksella.

Voimme luovuttaa henkilötietoja Mimiliin ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä itseään koskevien henkilötietojen tarkastuspyyntö, oikaista tietoja, pyytää tietojen rajoittamista tai poistamista, mikäli asialle ei ole lainmukaista estettä, vastustaa automaattista päätöksentekoa ja profilointia, sekä siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Mimiliille postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot:

Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

Tiedot toimitetaan asiakkaalle kuukauden kuluessa pyynnön saamisesta, ellei ole erityistä syytä pidentää vastausaikaa.

Tietoturvallisuus

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin, lukollisin kaapein ja käyttöoikeuksin.

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Mimiliin henkilötietojen käsittelyn olevan virheellistä tai lainvastaista.

Päivitetty 29.1.2019

2021 © Mimilii Ky